om mig tävlingsbilder portfolio kontakt

Lär känna mig

Mitt namn är Sarah Götz. Jag är 17 år och befinner mig i Hässleholm, norra Skåne. Jag älskar sommar, motion och djur. Jag blir lätt rastlöst och trots att jag uppskattar det stilla lugnet så vill jag jämt och ständigt göra något - speciellt fotografera. När jag var nio år gammal så införskaffade min familj sin första systemkamera som jag genast fattade tycke för. Efter ett par år så bestämde jag mig för att bli mer insatt i detta fenomen med fotografering. Jag lade ner flertalet timmar per dag på att läsa mig klokare i djungeln bestående av diverse tekniska termer, samtidigt som jag studerade andra fotografers bilder för att förstå vad det var som gjorde en bild bra. Allt från sport- till porträttfotografer. Eftersom jag sedan tio år tillbaka har haft ett intresse för hästar så hamnade jag automatiskt med kameran framför hästarna - och jag stormtrivdes. Sommaren 2013 så började jag mitt samarbete med Equipe som tog mig ut på tävlingsbanorna. Det var läskigt att ta första steget i min satsning, men med tiden så kände jag mig tryggare. Nästa steg i min satsning är starta ett eget företag, men fram tills det är gjort så tar jag varje tillfälle till att utvecklas och få nya perspektiv på fotografering.

Jag läser just nu mitt andra gymnasieår på el- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik. Jag studerar dessutom kursen digitalt skapande som individuellt val då jag även har ett intresse för bildmanipulering, vilket kan utnyttjas för att liva upp de allra mest vardagliga bilderna.

Mitt fokus

Tävlingsfotografering är det område som jag är mest aktiv på för tillfället och mina bilder förmedlas genom Equipe. I framtiden, när jag har startat ett eget företag, så hoppas på att kunna ägna mig mer åt privata fotograferingar. Det finns dock en speciell charm med tävlingsfotografering. Förutom att jag får träffa så många nya människor och bilda nya kontakter, så får jag även spendera så himla mycket tid på tävlingsplatserna och se alla duktiga ekipage.

Fotograferingen fångade mig eftersom den gav mig möjligheten att se på hästar ur ett helt nytt perspektiv. Genom kameralinsen så öppnades mina ögon upp och jag kunde se vilka vackra, majestätiska och otroliga varelser hästar är. Det är något alldeles speciellt att en kamera kan frysa tiden, men ändå så känns det som om hästarna fortfarande rör sig och deras aura lyser genom bilderna. De får bilderna att bli levande, trots att tiden egentligen står stilla.

Tävlingsplanering

Här nedan finner du alla tävlingar som jag har planerat att fotografera på. Notera att listan är premilinär och kan ändras. Har du som arrangör eller ryttare önskemål om nägon särskild tävling som jag ska åka till? Hör av dig i så fall!


Tävling Datum Inriktning Egen notering
Vinslövs Ryttarförening 17 juni 2017 Hoppning, Ponny Bilderna kommer att laddas upp i Equipes Webshop
Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening 24 juni 2017 Hoppning, Häst Bilderna kommer att laddas upp i Equipes Webshop
Åsbo Ryttarförening 1 - 2 juli 2017 Hoppning, Häst Bilderna kommer att laddas upp i Equipes Webshop
Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening 15 - 16 juli 2017 Hoppning, Häst Bilderna kommer att laddas upp i Equipes Webshop
Vinslövs Ryttarförening 12 - 13 augusti 2017 Fälttävlan, Ponny / Häst Bilderna kommer att laddas upp i Equipes Webshop
Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening 9 - 10 september 2017 Hoppning, Häst Bilderna kommer att laddas upp i Equipes Webshop

Copyright © Sarah Götz 2017

ALL PAGES
Om mig
Tävlingsbilder
Portfolio
Kontakt

Email: sarahgotz@outlook.com